Ο Ίαν Βουγιούκας επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου αύριο ν’ αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο πλαίσιο του Eurocup και πρόλαβε να δει τους ανθρώπους που του έχουν λείψει. Ο παίκτης της Ούνικς Καζάν, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για όσα του λείπουν στην παγωμένη Ρωσία, αλλά και για το ματς με τους “κυανέρυθρους”.

“Είναι περίεργο συναίσθημα που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα, έστω και για δύο μέρες. Μακάρι να καθόμουν περισσότερο και μακάρι να παίζαμε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα, αλλά θα παίξουμε στο Eurocup. Παρ’ όλα αυτά δεν παραπονιέμαι. Eίδα βέβαια, μερικούς φίλους και τα είπαμε από κοντά” είπε αρχικά και επισήμανε πως του έχουν λείψει: “Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Τα πάντα, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας“.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είπε: “Πάντα όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή, αλλάζει και η ψυχολογία της. Ο Πανιώνιος είναι επικίνδυνος και θα πρέπει να έχουμε αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι μας για να δώσουμε το κάτι παραπάνω κόντρα σε μια ομάδα που έχει έξτρα κίνητρο και παίζει δυναμικά. Θα πρέπει να προσέξουμε κυρίως τους Παππά, Γιάνκοβιτς και τον Μπούκερ που κάνει πολλή δουλειά”.

Η Ούνικς θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup όμως, ο Ίαν Βουγιούκας παραμένει προσγειωμένος: “Μπορεί να λένε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά όταν παίζεις εκτός έδρας πάντα τα ματς είναι δύσκολα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο”.

Ο έμπειρος σέντερ αναφέρθηκε και στους Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς και την… περιπέτειά τους στην Ευρωλίγκα: “Οι “πράσινοι” έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ και μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να νικήσουν στο δύσκολο ματς με την Καντού. Όσο για τον Ολυμπιακό, είχε χάσει από την Ζαλγκίρις η οποία έδειξε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά πλέον έχει μπει στον σωστό δρόμο ενώ και η παρουσία του Πάουελ έχει δώσει έξτρα ποιότητα στην φροντ λάιν”.

Όσο για τη δική του ομάδα; “Κάναμε κάποια στραβοπατήματα ειδικά στην αρχή, αλλά πλέον έχουμε δεθεί και έχουμε βελτιώσει την ομαδική μας άμυνα”.