O προπονητής της Ρίγα, Ραμούνας Μπουτάουτας, μετά την ήττα της ομάδας του από την Λιέτουβος Ρίτα με 80-71 για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου τις πληροφορίες που φέρουν τον Γκάνι Λαβάλ εκτός ομάδας και εξήγησε τον λόγο που ο 24χρονος δεν ταξίδεψε μαζί με τους στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ήταν δική του απόφαση. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τη στάση του κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των φιλικών παιχνιδιών. Όμως ο Γκάνι Λαβάλ αποφάσισε ο ίδιος να μην ταξιδέψει μαζί μας για κάποιους λόγους. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα με τον εκπρόσωπο του και να τερματίσουμε το συμβόλαιο“, τόνισε ο 49χρονος τεχνικός της Ρίγα.

Να σας θυμίσουμε πως ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ κάτοχος νιγηριανού διαβατηρίου, ήταν από τα πιο… καυτά ονόματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, μιας και είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις με τα χρώματα της Ρόμα. Με την ιταλική ομάδα έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος, χάνοντας το πρωτάθλημα από την Σιένα με 4-1 νίκες. Ο Λαβάλ είχε 13.5 πόντους (63.5% δίπ.), 8.9 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα κατά μέσο όρο.