Mετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ για το Eurocup, η Μπεσίκτας “στραβοπάτησε” και για το τουρκικό πρωτάθλημα στην έδρα της Ουσάκ Σπορτίφ, σε αντίθεση με την Γαλατασαράι που δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην Γεσιλγκίρεσουν.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Eurocup είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτος μέρος, με το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνο να βρίσκεται στο 29-37 υπέρ της. Η συμπλήρωση 30 λεπτών στον αγώνα βρήκε και πάλι τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 49-54, όμως οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την αντεπίθεση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφεραν να προηγηθούν με 64-62 στα 35″ πριν το τέλος. Ο Τσινεμέλου Ελονού ισοφάρισε για την Μπεσίκτας, με τον Τζιόρνταν Ουάτσον να πετυχαίνει με διείσδυση το νικητήριο καλάθι για τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό 66-64. Ο Αμερικανός ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους, όσους είχε και ο Πολ Χάρις που σημειώσε νταπλ-νταμπλ, καθώς “μάζεψε” και 14 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένος, ο Τρεμέλ Ντάρντεν σημειώσε 14 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Εurocup, είχε σχετικά έργο απέναντι στην Γεσιλγκίρεσουν, επικρατώντας τελικά με 90-74 και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-2. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (24-14), με το σκορ στην ανάπαυλα να διαμορφώνεται στο 46-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο  οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, με τη συμπλήρωση του 30ου λετπού να τους βρισκει στο -4(60-56). Κάπου εκεί οι παίκτες του  Εργκίν Αταμάν άρχισαν να σοβαρεύονται, αποκτώντας εκ νέου διψήφια διαφορά, με το σκορ να κλείνει τελικά στο 90-74. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 18 πόντους, 4 ριμπαόυντ και 4 ασίστ, μετους Στεφάν Λάσμε και Τζόει Ντόρσεϊ να έχουν επίσης πολύ καλή παρουσία. Ο Γκαμπονέζος σέντε σημειώσε 12 πόντους και “μάζεψε” 8 ριμπάουντ, ενώ ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από πλεράς ηττμένων, Ο Ντεβίντας Ντούλκις είχε 15 πόντους, με τον Κρις Ουόρεν να μετρά 10 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Σάββατο 05/12:
Ουσάκ Σπορτίφ-Μπεσίκτας 66-64
Γαλατάσαραϊ-Γεσιλγκίρεσουν 90-74
Γκαζιαντέπ-Ιστανμπούλ ΒΒ 71-65

Κυριακή 06/12:
Άνκαρα-Καρσίγιακα
Εφές Αναντόλου-Τραμπζονσπόρ
Κόνιασπορ-Μπάνβιτ
Φενέρμπαχτσε-Τουρκ Τέλεκομ

Δευτέρα 07/12:
Νταρουσάφακα-Μπουγιουκτσεκμετζέ