Η σεζόν είναι αρκετά κοντά στο να ξεκινήσει, αλλά υπάρχουν ακόμη παίκτες εγνωσμένης αξίας που δεν έχουν βρει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα. Ένας εξ αυτών είναι ο Μάρκο Πόποβιτς. Ο 33χρονος πλέον Κροάτης, κυπελλούχος Ευρώπης και δευτεραθλητής της VTB League με την Χίμκι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, απέρριψε άλλη μία πρόταση που ήρθε στα χέρια του από τη Λιμόζ, με τους δις πρωταθλητές Γαλλίας πάντως να μην είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του.

Σύμφωνα με το Sportando, για τον πολύπειρο γκαρντ, με καριέρα σε Ζαντάρ, Βαλένθια, Τσιμπόνα, Εφές, Ζαλγκίρις (δύο φορές), Εφές και Ούνικς Καζάν (κατέκτησε το Eurocup μαζί της το 2011), ενδιαφέρεται και άλλη μία ομάδα από την Τουρκία, αλλά ο ίδιος τηρεί ακόμη στάση αναμονής. Ο λόγος, είναι το παιδί που έχει φέρει η γυναίκα του στον κόσμο, του οποίου το όνομα αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, ο δευτεραθλητής Ευρώπης U18 με την Εθνική Κροατίας, θα αναζητήσει πιο ενεργά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στην Χίμκι δεν κατάφερε να παραμείνει, καθώς η σημαντική ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του Ρίμας Κουρτινάιτις δεν άφησε εξ απροόπτου χώρο για τον ίδιο, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ρωσικής ομάδας. Την περασμένη σεζόν, είχε κατά μέσο όρο 9.9 πόντους, 4.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στο Eurocup, ενώ στην VTB League κατέγραψε 11.7 πόντους, 3.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Η απορία, όμως, παραμένει πάντα για το πού θα καταλήξει, μιας και έχουν μείνει λίγες μέρες μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων.