Την ήττα γνώρισε η Λοκομοτίβ Κούμπαν, του Νικ Καλάθη, εντός έδρας από την Ρίγα με 98-95 για την τελευταία αγωνιστική της VTB λίγκα. Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι σίγουρα τρίτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ.

Συν τοις άλλοι η ομάδα του Πασούτιν προετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί μεσοβδόμαδα απέναντι στη Βαλένθια στον δεύτερο ημιτελικό του Eurocup. Ο Έλληνας άσσος πραγματοποίησε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση με 18 πόντους και 9 ασσίστ, έχοντας όμως 6 λάθη σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Κορυφαίος για τη Ρίγα, που με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 11-18, ο εκπληκτικός Μπέρζινς με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Γιανιτσένοκς (18π). Από τη Λοκομοτίβ ξεχώρισαν εκτός από τον Νικ Καλάθη κι οι Χέντριξ (12π, 10ρ) και Μπαρόν (20π).

Νωρίτερα, σε ένα αδιάφορο και για τις δύο ομάδες βαθμολογικά παιχνίδι, η Νεπτούνας επικράτησε εκτός έδρας της Ενισέι με 77-63, κλείνοντας έτσι με θετικό τρόπο τη χρονιά στη VTB λίγκα.

Τα αποτελέσματα:
Ενισέι – Νεπτούνας 63-77
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Ρίγα 95-98