Η τρομερή σεζόν της Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία την έχει στείλει στο Final Four του Βερολίνου, έχει λογικά εγείρει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων συλλόγων μεγάλου βεληνεκούς, είτε για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα είτε για τους πρωταγωνιστές της. Μετά τις «σειρήνες» για τους Μάλκολμ Ντιλέινι και Άντονι Ράντολφ, σειρά παίρνει και ο Βίκτορ Κλαβέρ, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες.

Ο λόγος γίνεται κυρίως για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς στην φετινή Ευρωλίγκα και μοναδική τους «διέξοδος», είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους «Μπλαουγκράνα», καθώς η «Βασίλισσα» έχει κατακτήσει τουλάχιστον το Copa Del Rey, ενώ υπάρχει ήδη η απόφαση να γίνουν ριζικές αλλαγές στις τάξεις τους.

Ο ίδιος ο Κλαβέρ, πάντως, ξεκαθάρισε με αφορμή το ενδιαφέρον των «αιωνίων» του ισπανικού μπάσκετ, ότι δε θέλει επ’ ουδενί να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση και επικεντρώνεται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις που έχουν απομείνει για τη «Λόκο». Ο έμπειρος σέντερ, παράλληλα, έχει αποκλείσει σύμφωνα με το encestando.es να μετακομίσει στη Βαλένθια, για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Το καλοκαίρι θα είναι «καυτό», επομένως, για άλλον έναν παίκτη της ρωσικής ομάδας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Ρεάλ και «Μπάρτσα».