Καθόλου απίθανο δεν είναι το καλοκαίρι να δούμε μία εντελώς διαφορετική Ισπανία από αυτή, που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων. Μετά τον Μαρκ Γκασόλ και ο Ιμπάκα είναι αμφίβολος για το Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Σλοβενίας, καθώς όπως δήλωσε νιώθει αρκετά κουρασμένος και δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ισπανίας.

“Έχω καιρό να αποφασίσω γι αυτό. Είμαι περισσότερο κουρασμένος από κάθε άλλη σεζόν, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ο πνευματικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός σε μας. Αγωνίζομαι τρία σερί καλοκαίρια με την Εθνική και πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά τι θα κάνω φέτος το καλοκαίρι” δήλωσε ο Κονγκολέζος φόργουορντ με το ισπανικό διαβατήριο.

Βέβαια, η Ισπανία έχει τις λύσεις για να καλύψει το κενό του Ιμπάκα, αφού υπάρχει κι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάθε περίπτωση όμως οι απουσίες των Μαρκ Γκασόλ και Ιμπάκα, σε συνδυαμό με τη σίγουρη απουσία του Πάου Γκασόλ, καθιστούν την Ισπανία πιο ευάλωτη κι εύκολα αντιμετωπίσιμη από τους αντιπάλους της.