Την πρώτη της νίκη στο Last-16 του Eurocup πέτυχε η Μπιλμπάο στον “ισπανικό εμφύλιο”, κερδίζοντας την Βαλένθια με 91-76. Το απόλυτο νικών για την Λοκομοτίβ Κουμπάν, επικρατώντας της Καχασόλ στην Ισπανία με 87-80.

Το αποψινό παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, που χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι (41-44 ημίχρονο). Εκεί οι οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη, έπιασαν τόπο.

Δεχόμενοι μόνο 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και σκοράροντας 25, είχαν μπει οι βάσεις για μία εύκολη νίκη. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Κώστας Βασιλειάδης (9π., 2/2δίπ., 1/6τρίπ., 2/2β., σε 19’) και οι συμπαίκτες του, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν τη διαφορά, για το τελικό 91-76.

Κορυφαίος του αγώνα ο Νίκος Ζήσης, που επιστρέφει μετά από καιρό στις πολύ καλές εμφανίσεις, με 14 πόντους (5/7δίπ., 1/2τρίπ., 1/2βολ., 1ριμπ., 1ασίστ, 24’). Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τόμας Κελάτι με 20 πόντους. Με αυτή την νίκη η Μπιλμπάο έχει 1-2 νίκες, ελπίζοντας και πάλι στην πρόκριση.

Στο τελευταίο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής, η Λοκομοτίβ Κουμπάν απέδειξε την ανωτερότητα της και στην Ισπανία, φθάνοντας στις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αντίθετα με την Καχασόλ η οποία έχει μόνο ήττες. Στο πρώτο ημίχρονο με την πολύ καλή της άμυνα οι Ισπανοί κατάφεραν να προηγούνται με 41-36. Οι φιλοξενούμενοι είχαν όμως σε εκπληκτική μέρα δύο παίκτες, όπου έκαναν την διαφορά στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο γνώριμός μας από την θητεία του στον ΠαναθηναΪκό, Άλεξ Μάριτς (26π., 11/18δίπ., 4/4β., 9ριμπάουντ, 4ασίστ) και ο Ντέρικ Μπράουν (28π., 14/17δίπ.) έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για την ρωσική ομάδα. Προηγήθηκαν με τρεις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (60-57), και κράτησαν τη διαφορά έως το τέλος, για να ελαχιστοποιήσουν τις ελπίδες των γηπεδούχων σε πρόκριση στην επόμενη φάση!

Θετικός και ο Νικ Καλάθης με 9 πόντους (4/9δίπ., 1/2β., 4ριμπ., 8ασίστ, σε 37’), ενώ για τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Λούκα Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους.