Ο Γιάννης Ράπτης αποδέχτηκε την πρόταση της κινέζικης ομάδας CHONGKING FLY DRAGON BC για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της U22. Ο έλληνας τεχνικός είναι στον σύλλογο απο την περσινή χρονιά ως assistant coach στην αντρική ομάδα, εκεί όπου πρώτος προπονητής είναι ο Ντράγκαν Ράτσα, ο μακροβιότερος ξένος προπονητής στον πάγκο μίας ομάδας στην Κίνα (3,5 χρόνια) και αυτός που εισηγήθηκε στην ομάδα να αναλάβει ο Γιάννης Ράπτης την U22.. Η συμφωνία είναι για ένα χρόνο με προοπτική ανανέωσης για ακόμα μία σεζόν. Ο Γιάννης Ράπτης εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: 

“Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Ντράγκαν Ράτσα για την ευκαιρία που μου έδωσε από την περσινή χρονιά να εργαστώ στον σύλλογο στον οποίο ηγείται τα τελευταία 3 χρόνια, δείχνοντάς μου με αυτή την κίνησή του και αυτή την χρονιά ότι εκτός από μέντοράς μου στην προπονητική είναι πάνω από όλα ένας άνθρωπος που εκτιμάει την σκληρή δουλειά, την αξία κάποιου (όπως και στην περίπτωση του Δημήτρη Γκόφα, αλλά και του Σ. Κουκουλεκίδη την περσινή χρονιά) και προσφέρει εργασία σε πολλούς έλληνες προπονητές παρόλο που δεν είναι Έλληνας και χωρίς να έχει καμια υποχρέωση να το κάνει αυτό. Ελπίζω και εύχομαι η σχέση μου μαζί του να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια ασχέτων αν συνεργαζόμαστε ή όχι μαζι γιατί πραγματικά για μένα αποτελεί ένα κομμάτι της οικογέμνειάς μου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω πάνω από όλα την οικογένειά μου (την γυναίκα και την κόρη μου) για την στήριξη που μου προσφέρει και με κα΄νει να αντέχω να βρίσκομαι μακριά τους τον τελευταίο 1,5 χρόνο γνωρίζοντας ότι γι αυτούς η απουσία μου είναι ακόμα πιο δύσκολη”.