Μετά την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και τον Μπόστιαν Νάχμπαρ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Τσάβι Πασκουάλ έψαχνε εδώ και αρκετές ημέρες έναν παίκτη για τη θέση “4” και το δίδυμο Λόρμπεκ – Νάχμπαρ φαντάζει ιδανικό για του Καταλανούς. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από χθες κι απέμενε το τυπικό κομμάτι της ανακοίνωσης.

Την περσινή χρονιά ο Σλοβένος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μπάμπεργκ, οδηγώντας την ομάδα του στο Top-16. Ο γερμανικός σύλλογος ήθελε να τον κρατήσει και την επόμενη περίοδο, ο Νάχμπαρ όμως ζητούσε λίγο χρόνο ώστε να εξετάσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του.

Εν τέλει δικαιώθηκε για την υπομονή του, εξαργυρώνοντας τις περσινές του εμφανίσεις σε Γερμανία κι Ευρωλίγκα με τη μεταγραφή του σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, που διεκδικεί κάθε χρόνο την συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ και την κατάκτηση του τροπαίου.

Σημαντική ενίσχυση για την Μπαρτσελόνα, η οποία προσθέτει έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχει στην συγκεκριμένη θέση, ενώ παράλληλα αποκτάει μεγαλύτερη προσωπικότητα, καθώς ο Σλοβένος φόργουορντ, ο οποίος αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή του Πασκουάλ μετά τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, είναι ηγετική φυσιογνωμία και δεν κρύβεται στις δύσκολες στιγμές.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει κι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται τη θέση “3”, το ίδιο εύκολα όμως μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποια σχήματα και στη θέση “4”, δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στον Πασκουάλ.