Προπονητής της Λαμποράλ Κούτχα θα είναι ο Σέρτζιο Σκαριόλο, για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι Βάσκοι, ανακοίνωσαν πριν από λίγο την πρόσληψη του Ιταλού τεχνικού και η επιστροφή του στην ACB και τηνΛαμποράλ Κούτχα (ήταν και την σεζόν 1997-’99) είναι γεγονός!

Οι διοικούντες της Λαμποράλ Κούτχα, στις αρχές του μήνα απομάκρυναν τον Κροάτη τεχνικό Ζαν Τάμπακ, ενώ είχε υπογράψει στα μέσα της χρονιάς (αντικατέστησε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς) και είχε μεταμορφώσει την ομάδα προς το καλύτερο. Προκρίθηκε στο Top-16 της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε στα πλέι οφ, από την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-1 νίκες). Στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι εμφανίσεις της ήταν ανάλογες, τερματίζοντας στην θέση, πάνω από την Μπαρτσελόνα και κάτω από την 1η Ρεάλ ΜαδρίτηςΣτα πλέι οφ όμως και την προημιτελική φάση, αποκλείστηκε από την Γκραν Κανάρια (2-1 νίκες), ενώ είχε το πλεονέκτημα της έδρας της, απογοητεύοντας τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας. που είχαν υψηλές απαιτήσεις. 

Ο Ιταλός τεχνικός Σέρτζιο Σκαριόλο από την άλλη, έμεινε για 2 χρόνια στην Αρμάνι Μιλάνο, χωρίς να καταφέρει κάτι αξιόλογο. Ο φετινός αποκλεισμός της Αρμάνι στην Ευρωλίγκα (δεν κατάφερε να προκριθεί στο Top-16) και η εντός έδρας ήττα στον 7ο αγώνα της σειράς των ημιτελικών (3-4) για τα ιταλικά πλέι οφ, με αντίπαλο τη Σιένα που της στέρησε την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για την διοίκηση του συλλόγου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε εκφράσει την επιθυμία του να απέχει ένα χρόνο από τους πάγκους για να ξεκουραστεί, αλλά όπως φαίνεται οι άνθρωποι της Λαμποράλ Κούτχα, του άλλαξαν γνώμη.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, επιστρέφει στην… αγαπημένη του Ισπανία, μιας και το βιογραφικό του από την εκεί παρουσία του, είναι “πλούσιο”. Βρέθηκε στον πάγκο της τότε Ταού Κεράμικα (1997-’99), της Ρεάλ Μαδρίτης (1999-’02, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2000) και της Μάλαγα (2003-’08, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2006). Επίσης, ήταν ομοσπονδιακός προπονητής και της Εθνικής Ισπανίας για 3 χρόνια (2009-’12, κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και 2011).