Ετοιμάζει βαλίτσες ο Κώστας Φλεβαράκης που έχει συμφωνήσει με την γερμανική Μπραουνσβάικ και ήδη κάνει τα πλάνα του ενώ βρίσκεται στις διακοπές του στην Ελλάδα. Ο έμπειρος έλληνας τεχνικός μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον Σωτήρη Γεωργίου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:

“Είχα μιλήσει με την Μπραουνσβάικ μόλις τελείωσαν οι υποχρεώσεις μου με τον Ηλυσιακό. Είχα προτάσεις και από Ελλάδα αλλά και από άλλες ομάδες στο εξωτερικό, όμως οι συνθήκες στην πατρίδα μας πλέον είναι πολύ δύσκολες και μπασκετικά και προτίμησα την γερμανική ομάδα καθώς το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το πλέον αναπτυσσόμενο και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει 5000 θεατές μ.ο. Ομάδες που δεν τις ξέρει ο κόσμος όπως οι Ουλμ και η Άρτλαντ έχουν μπάτζετ ακόμα και 5εκ ευρώ!

Γενικά η Γερμανία αναπτύσσεται συνεχώς και είναι ένα πολύ αξιόλογο πλέον πρωτάθλημα. Η δική μου ομάδα ανήκει στην μέση. Το Μπραουνσβάικ είναι μια πόλη ανάμεσα σε Βερολίνο και Ανόβερο, 300.000 κατοίκων που έχει και ποδοσφαιρική ομάδα αλλά ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ και έχουμε γήπεδο 6500 θέσεων και πέρυσι είχε μ.ο 4500 θεατές!

Η διοίκηση πάντως δεν βάζει πολλά χρήματα και έχουμε ένα χαμηλό μπάτζετ καθώς το αγωνιστικό θα είναι στα 600-650χιλ περίπου. Σαφώς όμως καλύτερο και μεγαλύτερο από ότι βλέπουμε στην Ελλάδα.

Στόχος μας να δουλέψουμε και με νέα παιδιά καθώς άλλαξε πάλι ο νόμος στην Γερμανία και πλέον έχουμε δικαίωμα για έξι μη Γερμανούς. Συνεπώς πρέπει να βρούμε Γερμανούς παίκτες που πλέον είναι ακριβοί και έτσι θα δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες μας. Ψάχνω ακόμα και σήμερα παίκτες και αυτό θα κάνω μέχρι τις αρχές Αυγούστου που θα πάω στην Γερμανία.

Η Μπραουνσβάικ θα έχει στόχο να φτιάξει μια συμπαθητική ομάδα που να διεκδικήσει τα πλέι οφ και να αναδείξει νέα ταλέντα. Πάντως είμαι χαρούμενος καθώς υπάρχουν εχέγγυα να δουλέψεις και τα πράγματα στο κομμάτι αυτό είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα να πάρω Έλληνες παίκτες αλλά τα οικονομικά μας δεν μας το επιτρέπουν καθώς δεν έχουμε τόσο μεγάλο όπως είπα μπάτζετ. Αλλά θα προσπαθήσω.

Γενικά πάντως εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους Ελληνες που φεύγουν από την πατρίδα για να δουλέψουν. Εγώ είμαι συνηθισμένος και εύχομαι όλοι να πάμε καλά και να διαφημίσουμε το ελληνικό μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη“.