Τη θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Σάνι Μπετσίροβιτς. Ο 31χρονος διεθνής παίκτης αγωνίστηκε τη φετινή χρονιά στο Ιράν με τη φανέλα της Πετροσίμι, με την οποία και κατέκτησε το πρωτάθλημα, τελειώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις πριν από λίγες ημέρες. Πλέον, ο Σλοβένος γκαρντ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί σε όποια ομάδα επιθυμεί, τονίζοντας πως προτιμάει ένα σύλλογο, που κάνει πρωταθλητισμό. “Γιατί όχι στην Ιταλία που είναι κοντά στη χώρα μου και ξέρω το πρωτάθλημα και τη γλώσσα καλά” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους της πατρίδας του.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εμπειρία του στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας πως η ζωή εκεί είναι πολύ φθηνή (ακόμα κι βενζίνη τονίζει), αφού με 10 ευρώ μπορείς να φας ότι θέλεις στο καλύτερο εστιατόριο. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για τους ανθρώπους της περιοχής, εστιάζοντας στην ευγένεια, τη φιλοξενία και γενικότερα στην διαφορετικότητα του πολιτισμού τους.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις γυναίκες λέγοντας πως δεν πηγαίνουν στο γήπεδο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά μερικές εμφανίζονται στα πλέι οφ. Όσο για τους άντρες; Αναφέρει χαρακτηριστικά, “η κατάσταση στην Τεχεράνη δεν είναι όπως στις άλλες πόλεις του Ιράν. Εδώ οι άντρες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, αρκεί να μην φοράνε σορτσάκι”.

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα του Ιράν, έχοντας 17,7 πόντους (42,4%δ, 37,5%τρ, 81%β), 4,9 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα και 4,2 ασσίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο  όρο.