Αν και βρήκε δυσκολίες σε ορισμένες στιγμές του ματς, η ανώτερη ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε με 87-70 της Λιέτουβος στο πλαίσιο του «Γκομέλσκι Καπ». Για ομάδα επιπέδου Γιούροκαπ, πάντως, η Λιέτουβος προσπάθησε και κόντραρε -κατά διαστήματα- τους Ρώσους, που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν (και) στην φετινή Ευρωλίγκα. Πλέον, η ΤΣΣΚΑ συναντά τον Παναθηναϊκό στον κυριακάτικο τελικό του φιλικού τουρνουά της Μόσχας. Αμφότεροι οι αντίπαλοι, βέβαια, μόνο άγνωστοι μεταξύ τους δεν είναι, καθώς συναντήθηκαν και προ ημερών στο τουρνουά του Αρη, όταν το… χέρι του Φριτζόν έκρινε το παιχνίδι.

Με νταμπλ σκορ (22-11) ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος για την ΤΣΣΚΑ εναντίον της Λιέτουβος και ακολούθησε, μάλιστα, το 28-14 αλλά και το 34-17 για τους Μοσχοβίτες. Ωστόσο, οι Λιθουανοί, του Γκετσεβίτσιους, που έπαιξε παλιότερα στον Ολυμπιακό, απάντησαν. Βρήκαν λύσεις και προσπέρασαν στο σκορ (40-41), λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Με την κόρνα της λήξης ο «γνωστός και μη εξαιρετέος» Φριτζόν έφερε την ΤΣΣΚΑ στο +4 (45-41). Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι κρατούσαν το προβάδισμα (64-59 στο 30’), με την Λιέτουβος να μην έχει αρκετή βοήθεια από τους ψηλούς και δη τον Καβαλιάουσκας, που κάποτε πέρασε από Πανιώνιο και Καβάλα. Παρά το ότι η Λιέτουβος ισορρόπησε (66-66) προσωρινά, εντούτοις, δεν άντεξε στην συνέχεια.

Να σημειωθεί, πως η «ελληνική» ΤΣΣΚΑ, καθώς εκεί εργάζονται οι Ιτούδης, Πιστιόλης, Μίντλετον (στο τεχνικό τιμ) και ο (γυμναστής) Χατζηχρήστος, έπαιξε χωρίς τους Ντε Κολό, Ουΐμς και Χριάπα. Ενας εκ των τριών διαιτητών, εξάλλου, στο παιχνίδι ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου. Την Κυριακή (16.00 H-D), λοιπόν, στον μικρό τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» η Λιέτουβος Ρίτας θα αντιμετωπίσει την Νίζνι Νόβγκοροντ και ακολούθως, στον μεγάλο τελικό (19.00 NEPIT sports) ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την οικοδέσποινα.