Τον Μάλκολμ Ντιλέινι ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου στην επίσημη ιστοσελίδα της πριν από λίγη ώρα. Ο Αμερικανός, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του Πέσιτς (φώτο) για τη θέση του πλέι μέικερ (αγωνίζεται με την ίδια ευκολία και στη θέση “2”), πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Μπουντιβέλνικ, ιδιαίτερα στο Eurocup, όπου και αναδείχθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης για τη σεζόν 2012-13.

Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκα, με τη φανέλα της Μπουντιβέλνικ είχε κατά μέσο όρο 14,7 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 4 ασσίστ. Μάλιστα, η πρώην ομάδα του θα αγωνιστεί κι αυτή στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης (βρίσκεται στον πρώτο όμιλο), αλλά παρά το γεγονός ότι ήθελε να τον κρατήσει στο ρόστερ της, ο Ντιλέινι προτίμησε τη Μπάγερν και τη Γερμανία.

Πολύ σημαντική ενίσχυση στην περιφέρεια για τη γερμανική ομάδα, η οποία έχει πολύ υψηλές βλέψεις τη σεζόν που έρχεται τόσο στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου θέλει να κατακτήσει τον τιτλο όσο και στην Ευρωλίγκα, που θα προσπαθήσει τα επόμενα χρόνια να μπει στην… ελίτ της Ευρώπης.