Ο 35χρονος Ντάριους Σονγκάιλα παραμένει χωρίς ομάδα μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Ντόνετσκ και φαίνεται πως αποτελεί το μήλον της έριδος για πολλές ομάδες. Σύμφωνα με λιθουανικά Μέσα ενημέρωσης, η Λιέτουβος Ρίτας, η Ρόμα και η Νίμπουργκ είναι έτοιμες να καταθέσουν πρόταση για τον Λιθουανό.

Η Ρόμα συνεχίζει να έχει προβλήματα με τον Μπόμπι Τζόουνς, ο οποίος δυσκολεύεται να παραλάβει το διαβατήριο του (Δομινικανής Δημοκρατίας), ενώ η Νίμπουργκ δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα μέσω των προκριματικών αγώνων και θέλει να ενισχυθεί ενόψει Γιούροκαπ.

Η Λιέτουβος Ρίτας από την άλλη είναι σε θέση ισχύος, μιας και η λιθουανική ομάδα κατάφερε να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα (αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τέταρτο όμιλο) κερδίζοντας την Οστάνδη στον τελικό των προκριματικών με 75-66. Σίγουρα μια ακόμη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα (είχε αγωνιστεί τελευταία το 2011-’12 με την Γαλατάσαραϊ) δεν θα αφήσει… ασυγκίνητο τον Ντάριους Σονγκάιλα.

Ο Λιθουανός ύψους 2μ04 την περασμένη περίοδο είχε 15.5 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο στο ουκρανικό πρωτάθλημα και 16.4 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ ανά αγώνα στην VTB League. Τέλος, πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε και στο Γιούροκαπ, όπου σε 6 αγώνες είχε 13.8 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ κ.μ.ο..