“Μπρέικ” με το καλημέρα για τη Σιένα κόντρα στη Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα για τα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με ηγέτη τον ασταμάτητο επιθετικά Μπόμπι Μπράουν κέρδισε 80-72 εκτός έδρας και πήρε αυτή το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Αμερικανός βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ, έχοντας 29 πόντους (8/13δ, 3/4τρ, 4/4β) και 4 ασσίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Άξιος συμπαραστάτης του Μπράουν ήταν ο Μος για τη Σιένα με 18 πόντους κι αρκετά κρίσιμα καλάθια στο τέλος. Από την άλλη πλευρά, ο Ντούσαν Σάκοτα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση για τους ηττημένους, έχοντας 13 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 1/2 βολές σε 19 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχουν και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στην έδρα τους, ήταν ο Γκριν με 15 πόντους.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι, με τη Βαρέζε να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της σαν γηπεδούχους και τη Σιένα να έχει τον έλεγχο, χάρη στην καλή της άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (18-16), χάρη στον Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο.

Δύο καλάθια των Σάκοτα κι Ερέ διαμόρφωσαν το 36-32, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με τον Μος με τρίποντο να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με τη μικρότερη δυνατή διαφορά στο σκορ (36-35). Στην επανάληψη, η Σιένα ήταν καλύτερη, είχε το προβάδισμα (46-40) και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει μία διαφορά ασφαλείας.

Ο Ντούσαν Σάκοτα με τρίποντο ισοφάρισε τον αγώνα (46-46), ενώ δύο συνεχόμενα καλάθια του Ερέ διαμόρφωσαν το 52-52 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Μος και Χάκετ ήταν αυτοί, που έκαναν τη διαφορά για τη Σιένα, πετυχαίνοντας πολύ μεγάλα σουτ κάθε φορά, που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν, και δίνοντας την πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα τους.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Βαρέζε – Σιένα (0-1)
Ρόμα – Καντού (1-0)