Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν άφησε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κέρδισε μέσα στη Βαρκελώνη (84-72), απαντώντας με τον ίδιο τρόπο στο “μπρέικ” της Μπαρτσελόνα πριν από λίγες ημέρες στη Μαδρίτη. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα κι ανεβάζοντας την παραγωγικότητά της στη σειρά για πρώτη φορά πάνω από του 80 πόντους έφτασε δίκαια σε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε έτσι προβάδισμα στη σειρά με 2-1 και θέλει ακόμα μία νίκη ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας, σπάζοντας την κυριαρχία των “Μπλαουγκράνα” την τελευταία διετία. Η τέταρτη αναμέτρηση διεξάγεται και πάλι στη Βαρκελώνη, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να παίζουν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, θέλοντας οπωσδήποτε νίκη, ώστε να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο αγώνα στην έδρα της Ρεάλ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εγκλώβισαν για ακόμα μία φορά με την εξαιρετική τους άμυνα τη Μπαρτσελόνα, αναγκάζοντάς την να σουτάρει με πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, ενώ κυριάρχησε και πάλι μέσα στη ρακέτα, εκμεταλλευόμενη το ότι έχει περισσότερες λύσεις.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο πολύπειρος από τέτοια παιχνίδια φόργουορντ, Φελίπε Ρέγιες, που σημείωσε 20 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (7/8δ, 6/8β), μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ είχε και 7 κερδισμένα φάουλ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος σε όσε προσπάθειες κι αν επιχείρησε στο παιχνίδι, έχοντας 18 πόντους με 3/3δ, 2/3τρ και 6/6β. Τέλος, σημαντική ήταν η προσφορά στου Σέρχιο Γιουλ οργανωτικά κι εκτελεστικά, έχοντας 12 πόντους και 5 ασσίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Από τη Μπαρτσελόνα, η οποία σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά στους τελικούς 72 πόντους, έχοντας πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (26%δ, 68%β), ξεχώρισε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 20 πόντους σε 32 λεπτά αγώνα. Θετικός ήταν κι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 13 πόντους σε 10 λεπτά, ενώ στα χαμηλά έμεινε ο Άντε Τόμιτς με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρέθηκε σε κακό βράδυ και δεν μπόρεσε να βοηθήσεις έχοντας μόλις 2 πόντους σε 11 λεπτά.