Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία για την εξέλιξη του και την δυναμικότητα των δύο αντιπάλων, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέταξε την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ των Ουέστμπρουκ και Ολαντίπο με 142-137 γράφοντας ιστορία με αυτό το επίτευγμα. Οι Μαδριλένοι ξεπέρασαν τα όρια τους στο σκοράρισμα και πήραν μία σπουδαία νίκη στην παράταση. Το ματς οδηγήθηκε εκεί μετά από ένα καταπληκτικό τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ σε νεκρό χρόνο ισοφαρίζοντας σε 126-126. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιουλ με 22 πόντους και απέδειξε ότι παρά την φυγή του Σέρχι ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης και στα της ομάδας του.

    Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο μέρος του ματς οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τελείως αντίθετα, με την Οκλαχόμα να κάνει ότι θέλει στην επίθεση της και την Ρεάλ να μην μπορεί να αμυνθεί με κανέναν τρόπο. Ο Ουέστμπρουκ και η παρέα του σημείωσαν εύκολα 35 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και πήραν προβάδισμα 13 πόντων (35-22). Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα των Μαδριλένων δεν άλλαξε στάση και συνέχισε να δέχεται εύκολους πόντους από την περιφέρεια και την ρακέτα. Όμως οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, αφού δεν έβγαζαν άμυνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και κρατούσαν την διαφορά κάτω από τους 20. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Οκλαχόμα στο +15 (65-50) και την Ρεάλ να μην μπορεί να πλησιάσει.

Με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες της Ρεάλ συνέχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς ειδικά από την περιφέρεια με πολλά τρίποντα και κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά κα΄τω από τους δέκα και να ξαναμπούν στο ματς. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 95-87 και το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι για στο τελευταίο μέρος. Εκεί στα τελευταία λεπτά φάνηκε ότι ο πρώην Καταλανός Αμπρίνες θα «καθάριζε» την νίκη για τους Θάντερ με 4/5 τρίποντα, όμως η Ρεάλ είχε τα δικά της «πολυβόλα» και με 14/26 τρίποντα έμενε κοντά στο σκορ. Το τέλος της κανονικής διάρκειας ήταν δραματικό με τον Νοτσιόνι να πηγαίνει στις βολές και να αστοχεί επίτηδες στην δεύτερη και μετά από μάχη δική του και του Χάντερ η μπάλα έφτασε στον «φονιά» Σέρχιο Γιουλ ο οποίος ευστόχησε σε νεκρό χρόνο και ισοφάρισε σε 126-126 στέλνοντας τον αγώνα στη παράταση. Σε μία απίστευτη παράσταση επιθετικού μπάσκετ. 

Στην παράταση η Ρεάλ έδειξε πιο ψύχραιμη και συγκεντρωμένη και μάλιστα έπαιξε για πρώτη φορά στο ματς σκληρή άμυνα και με οδηγό τον Χάντερ που σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους με ένα απίστευτο τρίποντο, πήρε μία ιστορική με 142-137 απέναντι στην Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την αξία και την ποιότητα της την νέα σεζόν.

 

Τα δεκάεπτα: 22-35, 50-65, 87-95, 126-126, παρ. 142-137