Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή να στείλει το δικό της τελευταίο μήνυμα στην Ευρωλίγκα, τρεις μόλις μέρες πριν τη συγκέντρωση ανάμεσα στην ίδια, τις λίγκες και τις ομάδες στο Μόναχο (8/2). Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε σήμερα (5/2) την έναρξη μεγάλης συνεργασίας με την εταιρεία Perform. Με περισσότερους από 850 πελάτες στον χώρο του αθλητισμού, καλύπτοντας τις ανάγκες 156 εκατομμυρίων φιλάθλων σε 40 σπορ συνολικά, ο εν λόγω δημοσιογραφικός όμιλος, ειδικός σε θέματα ψηφιακής κάλυψης σπουδαίων γεγονότων, θα αποτελεί το βασικό στήριγμα της FIBA σε βάθος 16 ετών, εκκινώντας από το 2017.

Η εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε, συμφώνησε να επενδύσει στο διάστημα αυτό, το «αστρονομικό» ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στην κάλυψη 5.000 αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών αγώνων και των μεγαλύτερων διοργανώσεων. Η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, θα συμμετάσχει ενεργά στο στρατηγικό και επικοινωνιακό κομμάτι, συμπληρώνοντας ιδανικά το πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.

Η πράξη αυτή, ασφαλώς, αποτελεί απάντηση στην Ευρωλίγκα, η οποία πριν λίγο καιρό είχε ανακοινώσει τη συμφωνία της με την IMG, πείθοντας με αυτό τον τρόπο τους 11 κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να παραμείνουν στους «κόλπους» της. Η FIBA, πάντως, δε δείχνει ούτε κατά διάνοια να κάνει πίσω σε σχέση με τις επιδιώξεις της, αν και ο Τζόρντι Μπερτομέου γνωστοποίησε εκ νέου την επιθυμία να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να αποφευχθεί έστω και τελευταία στιγμή ο «πόλεμος» που θα έχει ως πιο πιθανό αποτέλεσμα, το διχασμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τη δημιουργία του μπασκετικού Champions League.

Η συμφωνία μεταξύ FIBA και Perform, βέβαια, φανερώνει άλλη μια σπουδαίας σημασίας κίνηση από την πλευρά της πρώτης με σαφή προσανατολισμό να τραβήξει το δικό της δρόμο και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της, απέναντι στις ομάδες που επιχειρεί να δελεάσει.