Δίχως να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Άρης επιβλήθηκε με 85-58 της Ναχαρίγια στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Basketball Champions League, φτάνοντας έτσι  στο 7-3 και αφήνοντας την αντίπαλο του στο 3-7.

Για τον Άρη που μοίρασε το σκοράρισμα, ξεχώρισαν οι Μαρμπλ, Κάμινγκς, Τζενκινς και Ντραγκίσεβιτς με 16, 15, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ απο την πλευρά των ηττημένων καλό ματς έκανε ο Γκέιτς , ο οποιος σημείωσε 13.

Το φιλμ

Στα δύο πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες αντάλλασαν  προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να καταφέρει να τρέξει κανείς κάποιο σερί για να ξεφύγει. Όμως στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης άρχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ από την Ναχαρίγια και με το καλάθι του Ντραγκίσεβιτς ισοφάρισε (14-14), για να έρθει λίγο αργότερα ο Κάμινγκς και να φέρει την ομάδα του Πρίφτη μπροστά στο σκορ με 16-14 στο 6’. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν την απόδοση τους και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 9 πόντους (23-14) χάρη στις δυο βολές του Τσαϊρέλη, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Το σκορ του δεκαλέπτου έκλεισε με το δίποντο του Μούρτου για το 25-16.

Το σκηνικό στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε με τον Άρη να κρατά μόνιμα μια διαφορά ασφαλείας 6-7 πόντων και να φέρνει το παιχνίδι πάλι στο +9, χάρη στην τρίποντη βόμβα του Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Ο Κίτσεν μείωσε με δίποντο στους 8, όμως με απανωτά καλάθια των Τζένκινς και Κάμινγκς στο 17΄, η διαφορά παρέμεινε ψηλά (42-28). Ο Άρης διαχειρίστηκε αρκετά καλά το υπόλοιπο της περιόδου και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 47-34, με τον Τσαϊρέλη να ευστοχεί σε σουτ δύο πόντων.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Άρη να έχει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και να βάζει το πρώτο καλάθι της περιόδου με το δίποντο του Σίμτσακ στο 21’(49-34) . Η Ναχαρίγια δεν τον άφησε όμως να ξεφύγει αρκετά, αφού έτρεξε ένα σερί 5-0 για το 49-39 στο 24’ με το δίποντο του Νας. Κάπου εκεί ο Άρης άρχισε να πατάει γκάζι και να δείχνει ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Οι βολές του Ξανθόπουλου επέτρεψαν στον Άρη να πάρει διαφορά 18 πόντων στο 27’ (59-41), δείχνοντας πως τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί πάρα πολύ.  Ο Τσαϊρέλης ήταν αυτός που διαμορφωσέ το σκόρ της περιόδου με δίποντο (61-43).

Τα πράγματα δεν γινόταν να αλλάξουν με τίποτα, αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μην απειλούνται, παρόλο που η διαφορά έπεσε στους 15 με το καλάθι του Γκέιτς στο 33’. Ο νικητής δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός, με τον Άρη να φτάνει στο τελικό 85-58 με την εύστοχη βολή του Μάρμπλ.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 61-43, 85-58

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ