Την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ο Κάρλος Αρόγιο, μετά τη συντιβή της ομάδας της Καραϊβικής από τη Σερβία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Βελιγραδίου.

Σε ηλικία 38 ετών, ο Κάρλος Αρόγιο αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, δίχως ωστόσο να καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αντί της Σερβίας. Λίγο μετά το τέλος του τελικού, ο ηγέτης του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε αυτήν του την απόφαση, όντας φανερά συγκινημένος.

«Πάντα ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Η πορεία μου σταματά απόψε. Ήταν μια δύσκολη βραδιά. Στη διάρκεια του αγώνα πλησίασα τον Έντι (Κασιάνο – προπονητής) και του είπα ότι δεν ξέρω τι κάνω. Δεν είχε νιώσει τόση λύπη σε αγώνα, ειδικά σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Προσπάθησα να του δώσω όση δύναμη είχα. Το να εκπροσωπώ το Πουέρτο Ρίκο πάντα θα με γεμίζει με περηφάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Πουέρτο Ρίκο.

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, γνωστοποίησε και μέσω πασίγνωστου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Πουέρτο Ρίκο, σου έδωσα όλη μου την καρδιά. Έχω δάκρυα χαράς, ενθυμούμενος πόσο όμορφη ήταν αυτή η περιπέτεια. Κατάφερα να ζήσω αυτό το όνειρο για δεκαπέντε χρόνια. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε όλο τον πλανήτη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή. Ελπίζω να με θυμάστε πάντα με τον σεβασμό και την αγάπη που θα σας θυμάμαι εγώ. Σας ευχαριστώ για τις αναμνήσεις. Σας αγαπώ», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.