Είναι ένας από τους Έλληνες που έχουν… ταυτιστεί με τη σύγχρονη ιστορία μίας ομάδας του εξωτερικού, έστω κι αν δεν έχει αυτή τη μεγαλύτερη δυναμικότητα, ούτε κι αυτός την ισχυρότερη προβολή. Από τη Leb Oro έως την ACB, ο Φώτης Λαμπρόπουλος έχει συμπορευθεί με την Τενερίφη σε κάθε «βήμα» της τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου η τελευταία να καθιερωθεί ως μία από τις δυνάμεις της μεγαλύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον κρατήσει και στο μέλλον στο ρόστερ του συλλόγου των Καναρίων Νήσων. Ο Πατρινός σέντερ, εξετάζει σοβαρά την αποχώρησή του από το συγκεκριμένο «σύμπλεγμα νησιών» και την Ισπανία και να κατευθυνθεί προς άλλες πολιτείες. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο «Φώτης» όπως τον αποκαλούν πλέον, εξετάζει τις επιλογές του, με ουκ ολίγες ομάδες από την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα να εκφράζουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Παράλληλα, όμως, αναφέρουν και την περίπτωση να παραμείνει στην Ισπανία, αλλά μετεγγραφόμενος σε άλλη ομάδα ως επιβράβευση για την παρουσία του στη σημερινή λεγόμενη Κανάριας. Οι ιθύνοντες της ομάδας, πάντως, θεωρούν κομβικό το ρόλο της απόφασής του για τη συνέχεια, αναφορικά με το μεταγραφικό τους σχεδιασμό.