Πολλές Εθνικές ομάδες έχουν ανακοινώσει ήδη τις προεπιλογές τους για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο (4-22) και μπαίνουν σιγά – σιγά στην προετοιμασία για το μεγάλο τουρνουά. Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας ακόμα δεν έχει βρει τον κατάλληλο προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο της και ο χρόνος… πιέζει.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ, σε σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Έτορε Μεσίνα (φωτό), ανέλυσε τους λόγους που δεν προχώρησε η υπόθεση του και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του νέου τεχνικού.

Θα αποφασίσουμε την επόμενη εβδομάδα. Μόλις τελείωσαν οι μεσογειακοί αγώνες και ταξίδεψα στο Ευρωμπάσκετ των γυναικών. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσουμε συμβούλιο στην ομοσπονδία, θα μιλήσουμε και θα παρθεί η απόφαση για τον νέο τεχνικό. Είχαμε επαφές με τον Έτορε Μεσίνα, αλλά μας ζήτησε άδεια να συζητήσει και με ομάδες του NBA. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο, διότι θα χάναμε κι άλλο χρόνο και θα είχαμε τον φόβο να έβρισκε ομάδα και να μέναμε τελευταία στιγμή χωρίς προπονητή. Του ζητήσαμε να κάνει και τα δύο πράγματα την ίδια στιγμή (να ψάξει ομάδα και να σχεδιάσει την προετοιμασία της Εθνικής μας), αλλά δεν το δέχτηκε“, τόνισε ο Τουργκάι Ντεμιρέλ.