Ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ αποχαιρέτισε τη Ζαλγκίρις λίγο πριν τον κρίσιμο αγώνα της Ευρωλίγκας κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, ούτε κάποιο πρόβλημα με τους διοικούντες την ομάδα. Υπάρχει όμως διαφορά πεποιθήσεων, οι οποίες και οδήγησαν τον Αμερικανό να αποχωρήσει από τη λιθουανική ομάδα και εν γένει -όπως όλα δείχνουν- από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μπορεί να σας μπερδέψαμε, αλλά δεν είναι και ότι πιο σύνηθες έχουμε διαβάσει. Ο Τζάαμπερ λοιπόν αποφάσισε να φύγει γιατί οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του δεν συμβαδίζουν με αυτές του μάρκετινγκ που έχουν υιοθετήσει οι ευρωπαϊκές ομάδες. Μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε στην ομάδα που ανέφερε πως δεν συμφωνεί με τον τρόπο διαφήμισης του συλλόγου.

“Τόσο ο Τζάαμπερ όσο και ο εκπρόσωπός του γνώριζαν τους κανόνες και τους όρους πριν υπογράψουν το συμβόλαιο” είπε ο αθλητικός διευθυντής της Ζαλγκίρις Μασάλσκις Βιτόλντας.

Γνωρίζω ότι εξαιτίας των πεποιθήσεών μου θα χάσω λεφτά από το μπάσκετ, αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω αυτή τη θυσία” είπε ο Αμερικανός.