Η άρση της αναγνώρισης της Αδριατικής Λίγκας από την FIBA, εμπεριείχε σοβαρούς κινδύνους για τις ομοσπονδίες των χωρών που είχαν πάρει θέση εναντίον του νέου καλενταριού που ήθελε να προωθήσει η Παγκόσμια Αρχή του μπάσκετ. Ένας εξ αυτών, ήταν και ο αποκλεισμός εθνικών ομάδων από το προσεχές Ευρωμπάσκετ, με τις εξελίξεις αυτές να αφήνουν τις εμπλεκόμενες χώρες δίχως πολλά περιθώρια κινήσεων. Πρώτη χώρα που έλαβε τα δικά της μέτρα, προκειμένου να μη διακινδυνεύσει τη συμμετοχή του συνόλου του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός, ήταν η Σερβία.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την απόσυρσή της από την Αδριατική Λίγκα, θεωρώντας πως οι κίνδυνοι είναι πολύ λιγότεροι για το εγχώριο μπάσκετ από το να επέμενε στην αρχική της θέση που αντίκειτο σε αυτή της FIBA. Κάπως έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει πια επιλογή, δεδομένου ότι σκεφτόταν ήδη την απόσυρσή του, ενώ μαζί του αποχωρούν οι Παρτιζάν, Μέγκα Λεκς και Ραντνίτσκι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα mozzartsport.com, δήλωσε τα εξής: «Λόγω της παρεξήγησης με τη FIBA αποφασίσαμε να επιλέξουμε το δρόμο με τις λιγότερο αρνητικές συνέπειες. Οι σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό της εθνική ομάδας της Σερβίας από το Ευρωμπάσκετ και αυτό σημαίνει ένα πράγμα».