Όχι μόνο έκανε φέτος μία εξαιρετική σεζόν, αλλά φρόντισε να την ολοκληρώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο, πετυχαίνοντας το πρώτο triple crown της ύστερα από 41 χρόνια! Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε νικήτρια από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με το τελικό 85-90, κατακτώντας το 32ο πρωτάθλημα Ισπανίας της ιστορίας της, παίρνοντας πίσω τα χαμένα «σκήπτρα» με… απόλυτη εκδίκηση από την Μπαρτσελόνα. Κι αυτό, γιατί κέρδισε τον τίτλο με σκορ 3-0 και «σκούπα», ενώ νωρίτερα την είχε κερδίσει και στον τελικό του Copa Del Rey, ούσα μαζί με την Ευρωλίγκα και μετά από πολλά χρόνια, «Βασίλισσα» της Ισπανίας και της Γηραιάς Ηπείρου. Μαζί με το Ισπανικό Σούπερ Καπ του καλοκαιριού, όπου είχε επιβληθεί ξανά των Καταλανών, κάνουν το λεγόμενο «Poker» με τέσσερα τρόπαια στη σεζόν!

Το ματς κινήθηκε στην ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο, με το σκορ 17-17. Εκεί, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο πάτησαν «γκάζι», για να προηγηθούν ύστερα από 18 λεπτά με 14 πόντους διαφορά, κρατώντας το διψήφιο αυτό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους, με τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις (34-48). Στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε έρθει η ώρα για την αντίδραση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι μπήκαν σε διαδικασία… φουλ επίθεσης και με επιμέρους σκορ 33-17 κατάφεραν να προηγηθούν με 67-65 στο τέλος των πρώτων 30 λεπτών. Με τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκες, όμως, η Ρεάλ ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα για να πάρει εκ νέου ώθηση και τρία λεπτά πριν από το φινάλε να προηγηθεί ξανά με διψήφια διαφορά πόντων (74-84). Τότε, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ύστατη προσπάθεια να «γλιτώσουν» το 3-0 και κατάφεραν να μειώσουν στο -3 με τον Άντε Τόμιτς, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Γιουλ, ωστόσο, ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και «σφραγίζοντας» τον τίτλο για την ομάδα του.

real-omadiki-aspromauri-2015

Σε άλλο ένα αποφασιστικό ματς, οι Μαδριλένοι είχαν την καθοριστική συμβολή του Τζέισι Κάρολ, ο οποίος εγγυήθηκε το αποτέλεσμα για την ομάδα του, με τους 19 πόντους που σκόραρε με 3/4 τρίποντα. «Διψήφιοι» ήταν και οι Νοσιόνι – Σέρχιο, με 11 πόντους έκαστος (ο δεύτερος είχε και 6 ασίστ), ενώ Γιουλ και Ματσιούλις σκόραραν από 10. Το απίστευτο ματς του Τόμιτς, με 29 πόντους και 7 ριμπάουντ (36 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης), καθώς και οι 16 πόντοι του Αμπρίνες και οι 12 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Ντόελμαν δεν αρκούσαν στην Μπαρτσελόνα.