Στα πανηγύρια της μεγάλης νίκης επί της Μπουντιβέλνικ έμεινε η Μπιλμπάο, η οποία ηττήθηκε εύκολα 82-79 από την… τελευταία Μανρέσα. Η τελική διαφορά είναι μαγική εικόνα και μάλλον… τιμητική για τη Μπιλμπάο, καθώς οι γηπεδούχοι στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν και με 20 πόντους. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με την ήττα αυτή, όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να πιάσει την Μπαρτσελόνα στην 3η θέση αλλά πλέον έχει και συγκάτοικο, τη Βαλένθια, με την οποία ισοβαθμούν στην 4η θέση με 16 νίκες σε 26 αγώνες.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Βασιλειάδης, κορυφαίος της Μπιλμπάο, ο οποίος είχε 13 πόντους με 2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, μία ασσίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ο έτερος Έλληνας, Νίκος Ζήσης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι είχε 3 πόντους και 3 ασσίστ σε 19 λεπτά.

Η Μανρέσα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο αγώνας έγινε ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια της Μπιλμπάο για τα ημιτελικά του Eurocup. Όπως ήταν φυσικό, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη παρουσιάστηκε κουρασμένη και… αποπροσανατολισμένη, αφού η πρόκληση της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό είναι τεράστια.

Ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο (28-11) ήταν αρκετό ώστε οι φιλοξενούμενοι να χάσουν το παιχνίδι, αφού όσο κι αν προσπάθησαν στην τελευταία περίοδο (25-9) ήταν αδύνατο να γυρίσουν τον αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ασσέλιν (20π, 8ρ), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χανγκά (9π, 10ρ, 3ας). Καλή εμφάνιση για τη Μπιλμπάο από τον Χάμιλτον (19π).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Ουνικάχα Μάλαγα εμφανίστηκε κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια στην Ευρωλίγκα κι ηττήθηκε εύκολα εκτός έδρας από τη Μούρθια με 76-68. Η ομάδα του Ρέπεσα με αυτή την ήττα έμεινε στις 13 νίκες σε 26 παιχνίδια κι έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια, που κάνει για να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αντιθέτως η Μούρθια έφτασε τις 11 νίκες και σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή της, κοιτώντας διακριτικά προς τα πάνω.

Συνεχίζει την προσπάθειά της για να μπει στα πλέι οφ η Ομπραντόιρο, η οποία επικράτησε της Εστουντιάντες εντός έδρας με 82-71, φτάνοντας έτσι τις 14 νίκες σε 26 παιχνίδια, μία παραπάνω από τη σημερινή αντίπαλό της. Ένα δυνατό ξεκίνημα (26-8) ήταν αρκετό για ένα σχετικά εύκολο απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πλησίασαν στο σκορ (57-50) αλλά κάπου εκεί έμειναν από δυναμεις και δεν κατάφεραν να γίνουν παραπάνω απειλητικοί.

Τα αποτελέσματα:
Μανρέσα – Μπιλμπάο 82-79
Μούρθια – Ουνικάχα Μάλαγα 76-68
Ομπραντόιρο – Εστουντιάντες 82-71