Ο σχολικός αγώνας μεταξύ των Griffith Panthers και των Hammond Wildcats, βρισκόταν μόλις στο 4-0 για τους πρώτους, όταν ένας παίκτης των δευτέρων προέβη σε αντιαθλητικό φάουλ στον Άντονι Μέρφι, με αποτέλεσμα να έρθει… το χάος! Αμέσως μετά, προκλήθηκε γενική σύρραξη, με φιλάθλους μάλιστα να εισέρχονται στο παρκέ, αν και μερικοί εξ αυτών προσπάθησαν να διαδραματίσουν ρόλο “πυροσβεστών”.

Το ακόμη πιο σοκαριστικό, τουλάχιστον αν λαμβάναμε υπόψη τα ελληνικά δεδομένα, είναι η τρομερή απόφαση που ελήφθη σχετικά με το εν λόγω συμβάν, από την αθλητική ομοσπονδία του Indiana High School. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των παιχνιδιών, για το υπόλοιπο της σεζόν, και για τις δύο ομάδες, ενώ ταυτόχρονα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο, ύψους 500 δολαρίων, για κάθε εκτός έδρας ματς! Τα προγράμματα των δύο σχολείων, αναμένεται να δοκιμαστούν για το ολόκληρο της σεζόν 2015-2016, ενώ παίκτες και προπονητές από κάθε πλευρά έχουν λάβει εντολή για αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την ακύρωση του υπολοίπου της αγωνιστικής χρονιάς, από άλλες σχολικές δραστηριότητες.

Μία απόφαση πρωτοφανής, αν την υπολογίσουμε με βάση τη δική μας νοοτροπία, που δείχνει όμως παράλληλα πόση σημασία έχει για τους Αμερικανούς, το ζήτημα της παιδείας! Ίσως να ήταν κι ένα καλό παράδειγμα για άπαντες…

Παράλληλα, μπορούμε και να θυμηθούμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε την προαναφερθείσα απόφαση.