Η ελληνική παροικία μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς στην πόλη Ντνιπροντζέρζινσκ της Ουκρανίας καθώς η τοπική Ντνίπρο Αζότ φρόντισε να ενισχύσει το “γαλανόλευκο” στοιχείο της και μετά τον Βασίλη Φραγκιά να προσθέσει στο ενεργητικό της ακόμα έναν Έλληνα προπονητή.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπιτζάνη, ο οποίος μετά το σχετικό κάλεσμα του πρώην προπονητή του Κολοσσού, πήρε την απόφαση να αποχαιρετήσει την Κρήτη και το Ηράκλειο και να μετακομίσει στην Ντνιπροντζέρζινσκ, όπου εδρεύει η Ντνίπρο Αζότ.

Ο 35χρονος τεχνικός θα έχει, έτσι, την ευκαιρία στο πλευρό του Βασίλη Φραγκιά να κάνει τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό κυνηγώντας και αυτός το όνειρο της διάκρισης με την ουκρανική ομάδα.

“Πριν από περίπου δύο βδομάδες μου τηλεφώνησε ο κόουτς Φραγκιάς και μου ζήτησε να πάω στη Ντνίπρο Αζότ ως συνεργάτης του. Θεώρησα τεράστια τιμή και μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου αυτή την πρόταση. Ταξίδεψα, πρώτα, το προηγούμενο Σάββατο στη Σαρδηνία όπου διεξαγόταν το τουρνουά που διοργάνωνε η Σάσσαρι. Από εκεί ήρθα την περασμένη Δευτέρα στην Ουκρανία για μόνιμη, πλέον, εγκατάσταση”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Γιώργου Μπιτζάνη σχετικά με το πως έγινε ο “γάμος” για να συνεχίσει λέγοντας:

“Το ουκρανικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο καθώς έχει συνεχή παιχνίδια, ταξίδια και περίπου 40 αγωνιστικές. Η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη και όλοι με υποδέχθηκαν πολύ φιλικά και με βοήθησαν να προσαρμοστώ αμέσως”.

Η μετάβαση, όμως, σε μια χώρα με εντελώς διαφορετικό κλίμα και νοοτροπία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όπως δηλώνει και ο ίδιος: “Σίγουρα στην αρχή θα είναι δύσκολα διότι εδώ ο τρόπος ζωής και η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετικά. Βέβαια, αυτό που μου κάνει πολύ θετική εντύπωση είναι ο επαγγελματισμός που χαρακτηρίζει τόσο τη διοίκηση όσο και τους παίκτες της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να μας βοηθήσουν σε όλους τους τομείς, ενώ οι αθλητές είναι άψογοι επαγγελματίες και εξαιρετικοί χαρακτήρες”.

Ποιος είναι ο στόχος της Ντνίπρο Αζότ τη φετινή σεζόν; “Η ομάδα είναι νέα και στόχος μας αποτελεί να καταφέρουμε να μπούμε στην οκτάδα και να παίξουμε στα πλέι οφ. Αν τα καταφέρουμε θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας που θα συμβεί αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς Γιώργος Μπιτζάνης, ο οποίος κατέληξε:

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Βασίλη Φραγκιά και την Ντνίπρο Αζότ για την ευκαιρία που μου δίνουν. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Επίσης, θέλω να πω “ευχαριστώ” στη διοίκηση του Ηρακλείου, τους αθλητές και όλους τους συνεργάτες για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα στην Κρήτη και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας“.