Αποφασισμένος να δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο ουκρανικό πρωτάθλημα είναι ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να συνδυάσει την παρουσία του στον πάγκο της Ντνίπρο Αζότ με μία σπουδαία σεζόν, κάτι που καταδεικνύεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις της.

Έτσι, μετά τους Σαμ Μάλντροου και Ντέρικ Ζίμμερμαν, ακόμα ένας Αμερικανός σκόρερ προστέθηκε στη μηχανή της Ντνίπρο. Ο λόγος για τον Έρικ Ντέβεντορφ, ο οποίος αποτελεί μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά.

Ο 25χρονος κόμπο γκαρντ (σ.σ.: αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο ως πλεϊμέικερ όσο και ως σούτινγκ γκαρντ) είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Σίρακιουζ, εκεί όπου πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις για μία τετραετία υπό τις οδηγίες του Τζιμ Μποεχάιμ.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τέσσερα χρόνια που φοίτησε στο Σίρακιουζ είχε σταθερά διψήφιο αριθμό πόντων (12.2 ως πρωτοετής, 14.8 ως δευτεροετής, 17 ως τριτοετής, 15.7 ως τεταρτοετής) όντας εκ των ηγετών της ομάδας του.

Ο Ντέβεντορφ έχει αγωνιστεί κυρίως στο NBDL με τα χρώματα των Ρενό Μπίγκχορνς, Γουαϊκάτο Πίστονς, Ουέλινγκτον Σέιντ και Αϊντάχο Σταμπίντ, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα των Μέλμπουρν Τάιγκερς (Αυστραλία) και Σελτσούκ (Τουρκία).