Τα ρεκόρ δεν έχουν σταματημό για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Μπαρτσελόνα στην ΑCB, ξεπερνώντας τον Σαν Επιφάνιο. Ο ηγέτης όμως των “Μπλαουγκράνα” έχει κι άλλες προκλήσεις μπροστά του, τις οποίες σίγουρα θα ξεπεράσει αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Αναλυτικά οι επόμενοι στόχοι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο σε ατομικό επίπεδο στο ισπανικό πρωτάθλημα:

Εύστοχα τρίποντα: Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ερέρος με 1233, 265 περισσότερα από τον δεύτερο Ναβάρο, στόχος πολύ μακρινός ακόμα για τον “Λα Μπόμπα”.

Το φράγμα των 1000 τριπόντων: Είναι θέμα χρόνου να καταρριφθεί αλλά δύσκολο γι αυτή τη σεζόν. Χρειάζεται ακόμα 32 είτε στην κανονική διάρκεια είτε στα πλέι οφ. Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα δεν αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα κάνοντας την απαραίτητη συντήρηση λόγω ηλικίας και τραυματισμών.

Πρώτος στις ασσίστ από τους εν ενεργεία αθλητές: Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος εν ενεργεία αθλητής στις ασσίστ στο ισπανικό πρωτάθλημα και 14ος συνολικά στην ιστορία. Πρώτος είναι ο Τσάβι Ροντρίγκεθ, ο παίκτης της Μανρέσα, ο οποίος όμως θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω τραυματισμού. Ο Ναβάρο χρειάζεται 32 ασσίστ ακόμα για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

1000 ριμπάουντ: Χρειάζεται ακόμα 60 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1000, επίδοση εξαιρετική για έναν περιφερειακό του ύψους του.

MVP κανονικής περιόδου: Θέλει να φτάσει τον Λουίς Σκόλα, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που ήταν δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (από τότε που αναδεικνύεται από επιλογή κι όχι από το σύστημα αξιολόγησης). Ο Ναβάρο έχει αναδειχτεί μία φορά έως τώρα.

ΜVP των τελικών: Αν ο Ναβάρο αναδειχθεί σε πολυτιμότερο παίκτη του τελικού, σε περίπτωση βέβαια που πάει η Μπαρτσελόνα, τότε θα είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό και θα είναι ο μοναδικός που το καταφέρνει.