Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο στέφθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια Λιθουανίας η Ζαλγκίρις, καθώς υπέταξε με 97-70 την Νεπτούνας κι έκανε το 4-1 στη μεταξύ τους σειρά, φτάνοντας στον τίτλο. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Ίαν Βουγιούκα, κατάφερε να φτάσει στο συνολικά 19ο τίτλο της στα 24 χρόνια του θεσμού (δημιουργήθηκε τη σεζόν 1992-1993 μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ) και έδειξε για ακόμη μια φορά, ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος εντός συνόρων, με τον «Σάρας» να κερδίζει και το πρώτο του τρόπαιο, ως πρώτος προπονητής.

zalgiris-omadiki-protathlima

Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, με τους γηπεδούχους να «πιάνουν το λαιμό» την ομάδα από την Κλαιπέντα και να προηγούνται με διαφορά οκτώ πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο (25-17). Η απόσταση αυτή «εκτοξεύθηκε» πολύ γρήγορα πάνω από τους 20 πόντους, όταν οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους πάτησαν το «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο, με τον τίτλο μάλλον να «κλειδώνει» εκεί (54-31).

seibutis-zalgiris-neptunas

Στην επανάληψη, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ με το ρυθμό που παιζόταν το ματς, είχαν την ευκαιρία ακόμη και για «κατοστάρα», αλλά τη «θυσίασαν» μπροστά στο «γλυκό νέκταρ» της επιτυχίας, που ήδη γεύονταν.

Κορυφαίος των πρωταθλητών, ήταν ο Τζερόμ Ραντλ με 16 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Βουγιούκας ολοκλήρωσε την φετινή του περιπέτεια με έξι πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ σε περίπου 12.5 λεπτά συμμετοχής. Από το «ναυάγιο» της Νεπτούνας, διασωθείς ήταν ο Ντάνιελ Γιούιν με 19 πόντους και τέσσερις ασίστ.