Ο Τόμας Κελάτι θα παραμείνει κάτοικος Ισπανίας, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο δύο μηνών με την Λαμποράλ Κούτσα. Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 31χρονου από την Βαλένθια, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Άνταμ Χάνγκα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει την Παρασκευή 27/09, ο Ούγγρος γκαρντ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου (έπασχε από οστικό οίδημα στο γόνατο) και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες.

Ο Κελάτι πραγματοποίησε αρκετά καλή χρονιά στην περσινή Liga Endesa, όπου σε 23 παρουσίες του είχε 11.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σε 3 παιχνίδια στο Γιούροκαπ πρόσθεσε 13 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ κ.μ.ο.. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ με πολωνικό διαβατήριο έχει περάσει από την Χίμκι (2011-΄12), την Ουνικάχα Μάλαγα (2008-’09) και δύο φορές από την Βαλένθια (2009-’10, 2012-’13), ενώ έφτασε πολύ κοντά το 2009 να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, δίχως όμως να προχωρήσει η περίπτωση του.

Έτσι λοιπόν λύνονται προσωρινά τα χέρια του Ιταλού προπονητή της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος καλείται να παρουσιάσει έτοιμη την ισπανική ομάδα ενόψει των σημαντικών υποχρεώσεων της, σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Να σας θυμίσουμε πως οι “Βάσκοι” βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και θα τεθούν αντιμέτωποι στην Κύπρο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής (εκτίοντας την 1η από τις 2 αγωνιστικές της τιμωρίας του).