Ο Έλληνας διεθνής, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην δεύτερη σερί νίκη της Μπιλμπάο επί της Βαλένθια στην διοργάνωση του Eurocup (60-61)! Μπορεί την Κυριακή στο εγχώριο ντέρμπι εναντίον της Μπαρτσελόνα να αστόχησε στο τελευταίο σουτ (από το κέντρο του γηπέδου) και να ηττήθηκε η ομάδα του (87-85), ο Κώστας Βασιλειάδης όμως δήλωσε και πάλι παρών προχθές στη μεγάλη νίκη της Μπιλμπάο.

Με δικό του εύστοχο τρίποντο 2.1” πριν το τέλος του αγώνα, οι Ισπανοί ζευγάρωσαν τις νίκες στη φάση του Last-16 και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά το άσχημο ξεκίνημα που έκαναν στις πρώτες δύο αγωνιστικές (0-2).

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο site της fiba.com παρέθεσε ο χαρισματικός σούτινγκ γκάρντ, μιλώντας για  τα “μεγάλα” σουτ που δεν φοβάται ποτέ να παίρνει, την εθνική ομάδα, καθώς και τις συμβουλές που του δίνει ο προπονητής του Φώτης Κατσικάρης:

Για το χαμένο τρίποντο στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή 27/01: “Αυτό που έχει μείνει στο μυαλό μου, είναι πως έχασα το τελευταίο σουτ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αλλα κάτω απο αυτές τις συνθήκες πάντα παίρνω τα μεγάλα σουτ. Είναι η δουλειά μου. Να μην σκέφτομαι και απλά να σουτάρω σε κλάσματα του δευτερολέπτου!”

Για την τελευταία χθεσινή επίθεση στο παιχνίδι με την Βαλένθια: “Αν είχαμε τον χώρο για κάποια διείσδυση στο καλάθι θα είχαμε επιλέξει το δίποντο. Ελευθερώθηκα στο τρίποντο και αυτο ήταν όλο!”

Για την συνδρομή του και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας: “Από την πρώτη στίγμη που ήρθα στην ομάδα ο προπονητής μου (Φώτης Κατσικάρης), μου εξήγησε πως πρέπει να βελτιώσω την αμυντική μου συμπεριφορά. Πως μπορούσα να βοηθήσω πολύ με την εκρηκτικότητα μου και την διάθεση μου. Δούλεψα σκληρά και είμαι σε αυτό το επίπεδο τώρα. Μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα!”

Για τον νέο προπονητη της Εθνικής Ελλάδος, Αντρέα Τρινκέρι: “Θα είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες τώρα στην ομάδα. Πιστεύω ο νέος προπονητής θα θέλει να μιλήσει με όλους τους παίκτες ξεχωριστά και να τους εξηγήσει τι πραγματικά ζητά απο εκείνους. Θα δουλέψουμε σκληρά και πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή ομάδα, σε θέση να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το καλοκαίρι του 2013”.