Τον Γιάννη Μπουρούση ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ρεάλ Μαδρίτης στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο Έλληνας άσσος, ο οποίος θα γίνει ο μοναδικός παίκτης από τη χώρα μας που θα έχει φορέσει τις φανέλες των δύο μεγάλων ομάδων της Ισπανίας, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις κι υπέγραψε στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Ο Πάμπλο Λάσο βλέπει πλέον τη ρακέτα του να δυναμώνει ακόμα περισσότερο τη φετινή χρονιά ενόψει της νέας περιόδου, όπου οι απαιτήσεις είναι πολλές και μεγάλες, καθώς στόχος της Ρεάλ είναι να καταφέρει να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης.

Σπουδαία μεταγραφή για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πηγαίνει σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να κατακτήσει έναν πολύ μεγάλο τίτλο στην καλύτερη περίοδο (ηλικιακά) της καριέρας του. Ταυτόχρονα επιστρέφει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης μετά το σύντομο πέρασμά του πριν από αρκετά χρόνια από τη Μπαρτσελόνα.

Στόχος του 30χρονου σέντερ είναι να καταφέρει πέρα από το πρωτάθλημα Ισπανίας να κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης, καθώς τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Αρμάνι Μιλάνο δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής. Με τους “ερυθρόλευκους” μάλιστα έχει αγωνιστεί και σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ, το 2009 και το 2010, φτάνοντας τη μία από τις δύο στον τελικό στο φάιναλ φορ του Παρισιού κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στο παρελθόν άλλοι τρεις παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Πελεκάνος και Αντώνης Φώτσης. Μάλιστα οι δύο πρώτοι ήταν την ίδια περίοδο στην ισπανική ομάδα χωρίς να καταφέρουν όμως να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.