Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν έκανε δηλώσεις σε ρώσικη ιστοσελίδα και αναφέρθηκε στην διάθεση της ομάδας να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Έλληνα προπονητή Δημήτρη Ιτούδη,κάτι που θέλει και ο ίδιος ο προπονητής.

Επίσης αναφέρθηκε σε μία συζήτηση που είχε πριν λίγα χρόνια με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την πίεση που υπάρχει στις μεγάλες ομάδες και επίσης μίλησε και για τα Final four που έχει συμμετάσχει η ΤΣΣΚΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

«Είμαστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι με τη δουλειά του Δημήτρη και σκεφτόμαστε την επέκταση της συνεργασίας μαζί του. Ο ίδιος επίσης ενδιαφέρεται να συνεχίσει και κάνει τα πλάνα του με την ΤΣΣΚΑ. Με αυτή τη σύνθεση, που είναι πιο αδύναμη από πέρσι, οδήγησε την ομάδα στο Final Four και ήταν πρώτη και στις δύο φάσεις ομίλων. Ελπίζουμε να δούμε το ίδιο και στο Βερολίνο», απάντησε, όταν ρωτήθηκε σε ρωσική ιστοσελίδα αν η παραμονή του Έλληνα προπονητή θα εξαρτηθεί από την έκβαση του Final Four. 

Όσο για το αν η ΤΣΣΚΑ θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο μετά από οκτώ χρόνια. «Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το 2012 είχαμε την καλύτερη ομάδα στα χαρτιά, γενικά τα τελευταία χρόνια ήμασταν η πιο δυνατή ομάδα στη θεωρία, αλλά δεν πήραμε τον τίτλο. Έχουμε φέτος μια ομάδα που αξίζει τον τίτλο, ό,τι κι αν γίνει στο Βερολίνο. Το σύστημα με το Final Four, με τα πάντα να κρίνονται σε έναν αγώνα, δίνει περισσότερες πιθανότητες στα αουτσάιντερ», τόνισε. 

Σχετικά με την πίεση που έχει η ομάδα του να φτάσει στον τίτλο, είπε: «Κάποτε ρώτησα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γιατί μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν έμαθε τη γλώσσα. Μου απάντησε ‘στη Ρωσία υπάρχουν δύο αθλητικές εφημερίδες και στην Ελλάδα πάνω από 20. Γιατί να θέλω να διαβάζω για μένα και την ομάδα μου; Για να έχω παραπάνω πίεση;’. Και έχει δίκιο σε μεγάλο βαθμό. Στη Ρωσία δεν είναι τόσο μεγάλη η πίεση και κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να διαχειρίζεται μόνο του την πίεση που υπάρχει». 

Τέλος, πήρε θέση κατά της FIBA για τη διαμάχη με την Ευρωλίγκα: «Η Ευρωλίγκα θέλει να έχει μία διοργάνωση 16-24 ομάδων και η FIBA να έχει τον έλεγχο των υπολοίπων. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση για να υπάρχει μια ειρηνική συνεργασία με τη FIBA, όπως και παλιά. Για πολλά χρόνια η FIBA αποφάσιζε με τη βία, χωρίς να ακούει την άποψη των ομάδων. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε η Ευρωλίγκα το 2000. Δυστυχώς από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις τακτικές που εφαρμόζει. Τόσο καιρό δεν άκουσα ένα καλό λόγο για να πάει μια ομάδα στις διοργανώσεις της FIBA. Δεν τους προσφέρει τίποτα για τις φιλοδοξίες τους».