Την χαρά του για το γεγονός, ότι για τα επόμενα χρόνια θα φορά την φανέλα της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, εξέφρασε την επιθυμία του για πολλές διακρίσεις με τους «Μπλαουγκράνα», έχοντάς τις ως προτεραιότητα, σε σχέση με την επιθυμία του να αγωνιστει στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε κατά την κοινή του παρουσίαση με τον Σαμάρντο Σάμιουελς:

«Χαίρομαι πολύ που ανήκω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω να κατακτήσω τίτλους με την Μπαρτσελόνα. Όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, νιώθεις την πίεση κάθε μέρα. Θέλω να αποδείξω πως αξίζω να βρίσκομαι εδώ. Θα δώσω το 100% για να τα καταφέρω»,

«Το ΝΒΑ είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη, ωστόσο αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσω τίτλους με την Μπαρτσελόνα. Μελλοντικά θα δούμε».

Ο αθλητικός διευθυντής της «Μπάρτσα», Ζοάν Κρέους, τόνισε τα εξής για τον πρώην παίκτη του Άρη: «Ο Βεζένκοφ έχει το μπάσκετ στο αίμα του. Παρότι είναι πολύ μικρός ακόμη έχει πολλές παραστάσεις και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στην ομάδα του».