Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Ντάριους Άνταμς βρίσκονται στην λίστα προεπιλογής του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βουλγαρίας, Λιούμπομιρ Μίντσεφ, ενόψει τον προκριματικών του Eurobasket 2017.

Ο νεαρός φόργουορντ έλαβε την κλήση του Μίντσεφ, ενώ αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, με τον Βούλγαρο τεχνικό να δηλώνει: «Δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία ότι ο Βεζένκοφ θα ερχόταν να παίξει για την εθνική ομάδα, είναι αφοσιωμένος για να βοηθήσει όποτε μπορεί. Όταν θα τελειώσει η σεζόν στο τέλος Ιουνίου, θα ξεκουραστεί για κάποιες μέρες και θα κάνει ατομικές προπονήσεις. Ίσως πάει στις ΗΠΑ για μερικές μέρες κι έτσι είναι πιθανό να χρειαστεί να ενσωματωθεί στην προετοιμασία λίγο αργότερα, έχουμε μιλήσει για όλα αυτά».

Εκτός από τον Βεζένκοφ στην προεπιλογή θα βρεθεί και ο παίκτης της Λαμποράλ Ντάριους Άνταμς, ο οποίος πήρε πρόσφατα το βουλγαρικό διαβατήριο, με τον προπονητή της ομάδας, όμως να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν ο νατουραλιζέ της Βουλγαρίας για τα προκριματικά θα είναι αυτός ή ο Ουόσμπερν.

Στον Ε’ προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2017, οι Βούλγαροι θα αντιμετωπίσουν Κόσοβο, Σλοβενία και Ουκρανία.

Αναλυτικά η προεπιλογή της Βουλγαρίας:

Αλέξανδρος Βεζένκοφ

Ντάριους Ανταμς

Πάβλιν Ιβάνοφ

Κρις Μίνκοφ

Ασεν Βελίκοφ

Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ

Τσάβνταρ Κοστόφ

Αλεκς Σιμεόνοφ

Βέλισλαβ Γκαλάμποφ

Ιβάν Λίλοφ

Νικολάι Στογιάνοφ

Τζέισον Ουόσμπερν

Αλεκσάνταρ Γκεοργκίεφ

Στάνιμιρ Μαρίνοφ

Στάνισλαβ Βακλίνοφ

Χρίστο Ζαχάριεφ