Δικαίως η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας έχει «στιγματιστεί» μέχρι τώρα (αναμένεται το ματς Μάλαγα-Μπαρτσελόνα) από το σπουδαίο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων, με την Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη να υποτάσσει τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, φτάνοντας στο 5-5 και μπαίνοντας σε «τροχιά» play-offs. Μαζί τους βρίσκεται και η πρώην ομάδα του Έλληνα σέντερ, Ανδόρα, συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη φετινή της πορεία με ένα σπουδαίο «διπλό» με 82-75 επί της Εστουδιάντες.

Έχοντας «πολυφωνία» στο σκοράρισμα, η ομάδα του μικρού κρατιδίου μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας κατάφερε να πάρει και αυτό το αποτέλεσμα, με τον παλιό μας γνώριμο Γκιόργκι Σερμαντίνι να είναι επιβλητικός στη ρακέτα και σημειώνει double double 12 πόντων και 14 ριμπάουντ. Πρώτος της σκόρερ ήταν ο Μπετίνιο Γκόμες με 15 πόντους, ενώ είχε και τέσσερα ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, πέραν από τους Ντάριο Μπρισουέλα (18 πόντοι), Νάτσο Μαρτίν (17 πόντοι) και Χουάνστο Ερνανγκόμεθ (16 πόντοι), δεν υπήρχαν άλλες αξιόπιστες λύσεις, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων.

Τρομερό παιχνίδι διεξήχθη στη Σεβίλλη, με την ομώνυμη ομάδα να καταβάλει με 106-101 την Μπανταλόνα στην παράταση. Χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να περιορίσουν μόλις στους εννέα πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο τους αντιπάλους τους και να πάρουν το «ροζ φύλλο». Ο Πιερ Οριόλα ήταν συγκλονιστικός με 23 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε με 22 πόντους ο ΛαΝτόντε Χέντον. Οι δυο τους κατάφεραν να κερδίσουν τον τρομερό Σέρχι Βιδάλ που ολοκλήρωσε με 21 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Συναρπαστικό ήταν και το παιχνίδι στις Κανάριες Νήσους, όπου η Τενερίφη έκαμψε με 82-78 την αντίσταση της Σαραγόσα και πήρε «βαθιά» βαθμολογική «ανάσα» με το τέταρτο φετινό της θετικό αποτέλεσμα. «Μαξιλαράκι» της αποδείχθηκε η εξαιρετική πρώτη περίοδος, όπου και προηγήθηκε με 22-14, κρατώντας στη συνέχεια «με νύχια και με δόντια» το υπέρ της προβάδισμα, μιας και ο Νικολάς Ριτσότι ήταν σήμερα αποφασισμένος να οδηγήσει στην επιτυχία την ομάδα του. Οι 33 πόντοι του με 8/10 τρίποντα μαρτυρούν μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις του στην ACB, ενώ 22 πόντους με πέντε ριμπάουντ είχε για τη Σαραγόσα ο Χενκ Νορέλ.