Στη Λοκομοτίβ Κουμπάν θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ίαν Βουγιούκας. Ο Έλληνας σέντερ, καταφέρνει να «εξαργυρώσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τρομερή σεζόν του με τη Ζαλγκίρις, με το «Λόκο» να κάνει την ανατροπή και να τον φέρνει στις τάξεις της, την ώρα που φαινόταν ότι θα παρέμενε κάτοικος Λιθουανίας.

Ο Βουγιούκας, δε θα είναι ασφαλώς ο μοναδικός Έλληνας της ομάδας, καθώς επικεφαλής της τεχνικής της ηγεσίας είναι ο Φώτης Κατσικάρης. Δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που δημιουργείται ελληνική «παροικία» σε ρωσική ομάδα, με μέλος της τον πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό του 2011, ο οποίος έπαιζε μαζί με τους Νίκο Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου στην Ούνικς Καζάν τη σεζόν 2013-2014, υπό τις οδηγίες του προ ολίγου καιρού ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Αντρέα Τρινκιέρι. 

Η διοίκηση της Λοκομοτίβ, ανακοίνωσε πως ο Βουγιούκας θα είναι κάτοικος Κράσνονταρ στο εξής, με συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτους, δημιουργώντας μία αξιοζήλευτη φρόντ-λάιν, μετά και την απόκτηση του Κένι Γκάμπριελ.