Ο Ίαν Βουγιούκας το φετινό καλοκαίρι άλλαξε φανέλα και μετά την παρουσία του στη Ζαλγκίρις Κάουνας πλέον θα είναι κάτοικος Κράσνονταρ και θα προπονείται υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Σήμερα (9/9) έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της νέας του ομάδας στις οποίες αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε φέτος και στο ρόλο που έπαιξε ο Έλληνας κόουτς στην επιλογή του. Επίσης τόνισε και ότι η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του ήταν το 2011 με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιλογή του το καλοκαίρι είπε: «Ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον και για εμένα αυτή η προοπτική ήταν της αρεσκίας μου. Η προοπτική αυτή όμως δεν προχώρησε, ενώ υπήρχε κι η προοπτική να μείνω στη Ζαλγκίρις” για να συμπληρώσει: “Μου προτάθηκε μια νέα πρόκληση στο Κράσνονταρ. Η επιλογή του προπονητή έπαιξε τον ρόλο του, δεν θα κρυφτώ. Με τον Κατσικάρη ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει. Αυτή είναι η αλήθεια και μου αρέσει».

Για το 2011 και την κατάκτηση της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό είπε: «Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Φυσικά, υπήρχαν άλλες ομάδες που έπαιζα περισσότερο κι είχα μεγάλη συμβολή στη νίκη, αλλά με δεδομένο το τελικό αποτέλεσμα καμία άλλη σεζόν δεν την πλησιάζει».