Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο προπονητής της Λιμόζ περνάει δύσκολες στιγμές με την υγεία του όμως αυτό δεν τον επηρεάζει στην αγάπη του για το μπάσκετ και στη προπονητική που είναι αυτό που κάνει μία ζωή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μίλησε για το πρόβλημα που έχει και ότι πιθανότατα θα χρειαστεί μεταμόσχευση νεφρού, ενώ τόνισε ότι λόγω κακής διατροφής έχει έντονο πρόβλημα με το ζάχαρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Le Populaire»:

Στην αρχή είπε: «Η κατάσταση της υγείας μου ήταν ένα πρόβλημα για μένα αυτό το καλοκαίρι. Δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη το πρόβλημα που αντιμετωπίζω”, δήλωσε αρχικά ο 57χρονος προπονητής, ο οποίος εξήγησε πως “το να μην έχω επιτυχίες και οι παίκτες να μην αποδέχονται τον τρόπο δουλειάς μου, μου κόστισε πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο. Νομίζω ότι αυτό με επηρέασε και άφησα κάπως πίσω το κομμάτι της υγείας μου. Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση έγινε πολύ σοβαρή και όλοι αναρωτιούνταν αν θα μπορέσω να συνεχίσω στην ομάδα,ποτέ δεν θα αφήσω τέτοιες συνθήκες να με επηρεάσουν και να μείνω μακριά από τη δουλειά μου. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα. Οφείλω πολλά στη Λιμόζ που με βοηθάει με το κομμάτι της αιμοκάθαρσης, που είναι απαραίτητη δύο φορές την εβδομάδα».

«Το μπάσκετ όμως είναι το φάρμακό μου. Έχω διαβήτη. Είχα θέματα με το ζάχαρό μου κυρίως γιατί δεν είχα πειθαρχία στη ζωή και τη διατροφή μου. Πλέον χρειάζομαι καθημερινά να πάρω μια δόση ινσουλίνης για να επιβιώσω. Ομοίως χρειάζομαι και δόση… μπάσκετ για να τα καταφέρω. Στο τέλος της σεζόν θα χρειαστώ πιθανότατα μεταμόσχευση νεφρού».