Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη μέρα των πρκριματικών αγώνων για το Ερυωμπάσκετ του 2015. Από αυτήν δε έλειψαν οι εκπλήξεις, οι οποίες αλλάζουν τις ισορροπίες όσον αφορά την πορεία όλων των ομάδων προς την πολυπόθητη πρόκριση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Αρχικά, αίσθηση προκάλεσε η νίκη της Ελβετίας επί της έτι περισσότερο παρακμάζουσας Ρωσίας με 79-77. Οι νικητές είχαν σε τρομερή βραδιά τον Ντούσαν Μλάντα, ο οποίος με τους δικούς του 24 πόντους “σφράγισε” την νίκη της ομάδας του, κι έτσι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τον 7ο όμιλο. Οι ηττημένοι είχαν κορυφαίο σκόρερ τον Κουρμπανόφ με 13 πόντους.

Το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, έπειτα, χρειάστηκε το Μαυροβούνιο για να κάμψει την αντίσταση των Ισραηλινών. Σε ένα συγκλονιστικό ματς που διεξήχθη στην Κύπρο και κρεμόταν από μία κλωστή, ο Τέιλορ Ρότσεστι (17 πόντοι, 9 ασίστ) ήταν ο καταλύτης των Μαυροβουνίων, οδηγώντας τους στο να φτάσουν στο τελικό 97-100.

Το δεύτερο όμιλο “έκλεινε” για σήμερα το ματς μεταξύ Ολλανδίας και Βουλγαρίας, κατά το οποίο ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών, με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε, καθώς οι γείτονές μας σκόραραν συνολικά μόλις 53 πόντους, με τους Ολλανδούς να μη δυσκολεύονται να κερδίσουν με τους δικούς τους 62.