Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα για τις Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ. Ειδικά οι Καταλανοί απογοήτευσαν απέναντι στη Βαγιαδολίδ, καθώς ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους με 78-71, έχοντας για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός αποστολής τους Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους.

Παρόλο που η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το παιχνίδι σχετικά καλά όντας μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-14, στη συνέχεια κατέρρευσε και επιδόθηκε στις ορέξεις του Νέτζαντ Σινάνοβιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους Καταλανούς διασώθηκαν οι Ινγκλς και Τόμις με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό της τραγικής εμφάνισης των μπλαουγκράνα, είναι ότι ήταν η μοναδική ομάδα στα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν, που πέτυχε λιγότερους από 10 πόντους σε ένα δεκάλεπτο (εννέα, στο τρίτο)…

Κακή εμφάνιση και για την Κάχα Λαμποράλ, η οποία ηττήθηκε με 88-75 στην έδρα της Σαραγόσα, η οποία είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Νόρελ που σημείωσε 16. Από τους Βάσκους ξεχώρισαν οι Νοτσιόνι και Ρότσεστι που πέτυχαν 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Πρεμιέρα με ήττα και για τη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, καθώς η Γκραν Κανάρια επικράτησε εντός έδρας με 65-59, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Νέλσον που πέτυχε 17 πόντους. Οι “άνδρες με τα μαύρα” είχνα κορυφαίος τους Βασιλειάδη και Ζήση, όμως οι προσπάθειες τους ΄δεν συνοδεύτηκαν με θετικό αποτέλεσμα. Ο Βασιλειάδης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε 22 λεπτά, ενώ ο Ζήσης, είχε εφτά πόντους δύο ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 24′.

Στα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε η νίκη της Βαλένθια επό της Φουενλαμπράδα με 93-65, με τις “νυχτερίδες” να ολοκληρώνουν τον αγωνα με 15/27 τρίποντα, ενώ η Εστουντιάντες ήταν η μοναδική ομάδα που έπιασε 100άρα ύστερα από τη νίκη της επί της νεοφώτιστης Τενερίφης του Φώτη Λαμπρόπουλου, ο οποίος πέτυχε πέντε πόντους σε 10 λεπτά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γκραν Κανάρια – Μπιλμπάο 65-59
Σαραγόσα – Κάχα Λαμποράλ 88-75
Βαλένθια – Φουενλαμπράδα 93-65
Εστουντιάντες – Τενερίφη 101-86
Καχασόλ – Μούρθια 77-93
Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 71-78