Κάθε ζευγάρι έχει κι ελληνικό ενδιαφέρον στα προημιτελικά του Eurocup, με ορατό πλεόν το ενδεχόμενο να έχουμε ελληνικές κόντρες τόσο στα ημιτελικά όσο και στον μεγάλο τελικό στο Βέλγιο στις 13 Απριλίου. Τα έφεραν έτσι η τύχη και τα αποτελέσματα ώστε καμία ομάδα από τις τέσσερις που έχουν Έλληνες παίκτες (και προπονητή) να μην συγκρούεται με άλλη, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να βρεθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Κάτι βέβαια που αν γίνει θα σημαίνει ότι θα έχουμε δύο ελληνικούς εμφύλιους στους 4 του Eurocup κι έναν τελικό με πολύ μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου ενώ το δεύτερο στις 13 του ίδιου μήνα. Οι πρώτοι των ομίλων θα παίξουν το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών στην έδρα τους.

Στο πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη θα αντιμετωπίσει την Μπουντιβέλνικ, η οποία προκρίθηκε σήμερα σαν πρώτη από τον όμιλό της. Στο δεύτερο ζευγάρι των προημιτελικών η Μπιλμπάο των Φώτση Κατσικάρη, Κώστα Βασιλειάδη και Νίκο Ζήση θα αντιμετωπίσει την Ουλμ. Οι νικητές από αυτά τα ζευγάρια διασταυρώνονται στα ημιτελικά σε διπλά παιχνίδια ξανά.

Στο τρίτο ζευγάρι η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νίκ Καλάθη, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, θα αντιμετωπίσει την Μπουντούτσνοστ, η οποία πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπάνβιτ. Στο τελευταίο ζευγάρι η Ούνικς Καζάν των Ιαν Βουγιούκα και Κώστα Καϊμακόγλου έχει δύσκολο έργο απέναντι στην πολύ καλή και φιλόδοξη και φέτος Βαλένθια. Από αυτά τα δύο ζευγάρια προκύπτει ο έτερος ημιτελικός.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Eurocup (6 και 13 Μαρτίου):

Μπουντιβέλνικ – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης
Μπιλμπάο – Ουλμ
Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μπουντούτσνοστ
Ούνικς Καζάν – Βαλένθια

* Οι ομάδες που αναφέρονται πρώτες βγήκαν πρώτες στον όμιλό τους κι έχουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου στο Σαρλερουά στο Βέλγιο.