Η Βιλερμπάν νίκησε στην έδρα της με 90-69 την Στρασμπούρ στον 3ο τελικό των γαλλικών playoff, μείωσε την σειρά σε 1-2 και έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση του πρωτθλήματος.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή την διάθεση τους και την θέληση τους να πάρουν το ματς και προηγήθηκαν στο τέλος του ημιχρόνου με +13 (43-30) έχοντας πίασει πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι τους. Στην τρίτη περίοδο και οι δύο ομάδες είχαν εξαιρετική απόδοση στην επίθεση αλλά η Βιλερμπάν κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα της κατά 3 πόντους (66-50) και ήταν το μεγάλο φαβορί για την νίκη στον αγώνα. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα και οι δύο αντίπαλοι είχαν το μυαλό τους στην επίθεση και η Στρασμπούρ δεν μπόρεσε ποτέ να μπεί στην διεκδίκηση της νίκη. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι μείωσαν την σειρά σε 1-2 με την νίκη τους με 90-69.

Πρωταγωνιστές των νικητών που είναι ζωντανοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο Λάιτι με 20 πόντους (8/13 σουτ), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ο Ουέιρ με 19 πόντους (5/7 τριπ.) και 3 ασίστ και ο Μίκαμ με 13 πόντους (5/6 σουτ) και 2 ασίστ. Από την πλευρά της απογοητευτικής Στρασμπούρ που όμως ακόμα είανι μπροστά στην σειρά ξεχώρισαν ο Τέιλορ με 16 πόντους (5/5 σουτ) και 2 ασίστ και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μάρντι Κόλινς με 13 πόντους (5/8 διπ.), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το επόμενος παιχνίδι είναι το Σάββατο το βράδυ στην έδρα της Βιλερμπάν όπου είτε θα έχουμε «στέψη» της Στρασμπούρ με δική της νίκη είτε θα πάμε σε 5ο τελικό στην έδρα της φιναλίστ του Eurocup.