Η Στράσμπουργκ ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου αγώνα της τελικής σειράς του γαλλικού πρωταθλήματος,  αφού επικράτησε  της Βιλερμπάν με σκορ 80-73 , κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πολύ δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι η Στράσμπουργκ, η οποία έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο επιβάλλοντας τον ρυθμό της, κάτι που της επέτρεψε να βάλει 28 πόντους και να δεχτεί μόλις 9.

Στην δεύτερη περίοδο, όμως, οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, καταφέρνοντας να περάσουν στην αντεπίθεση και να μειώσουν την διαφορά, πριν πάνε στα αποδυτήρια, από το -19 στο -11 (44-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από 13 πόντους η καθεμία(57-46), ενώ στο τέταρτο παρότι η Βιλερμπάν  πλησίασε  στους 5 τελικά δεν τα κατάφερε , με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών.

Για την Στράσμπουργκ ξεχώρισε ο Κόλινς, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους,  ενώ για τους ηττημένους  ο Άντερσον και ο Γουέαρ έβαλαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 28-9, 44-33, 57-46, 80-73