Στον πέμπτο και τελευταίο τελικό θα κριθεί ο πρωταθλητής Γαλλίας, αφού η Βιλερμπάν κέρδισε στο «νήμα» με 60-59 τη Στρασμπούρ και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2, στέλνοντάς τη ξανά στην Αλσατία. Ήρωας της ομάδας της Λυών ήταν ο Κάσπερ Ουέαρ, ο οποίος με 1/2 βολές στα 13″ πριν την εκπνοή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τους Μπομπουά και Κάμπελ να μην μπορούν να δώσουν την νίκη στο σύνολο του Βενσάν Κολέ.

Για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσουν δύο ανατροπές. Αρχικά, μετά το 16-22 του πρώτου δεκαλέπτου, η αντίδρασή τους ήταν άμεση, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 35-33, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου, έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 2-8, όμως, η Στρασμπούρ θα έπαιρνε τον πρώτο λόγο μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο (44-47). Στα μέσα περίπου της περιόδου αυτής, η κατάσταση έμοιαζε να απλοποιείται, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα θεωρητικά σπουδαίο προβάδισμα επτά πόντων (46-53). Η Βιλερμπάν, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και τους παίκτες να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, καθώς και να «μασούν σίδερα» στην άμυνα, κατάφερε να ισοφαρίσει με σχεδόν ένα λεπτό να απομένει (57-57). Ο Ουέαρ έδωσε το προβάδισμα λίγο αργότερα, για να ισοφαρίσει στα 36″ ο Μπομπουά, αλλά ο πρώτος είχε και τον τελευταίο λόγο, αφού στις 1/2 βολές του στα 13″, απάντηση δεν υπήρξε και η Βιλερμπάν πανηγύρισε την υπεράσπιση της έδρας της για δεύτερη φορά.

Η τελευταία φάση του αγώνα:

Ο Ουέαρ, είχε εννέα πόντους με έξι ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν με 14 πόντους, κερδίζοντας και 7 ριμπάουντ. Οι 23 πόντοι του Ροντρίγκ Μπομπουά και το double double 10 πόντων και 10 ριμπάουντ του Μάρντι Κόλινς, δεν αρκούσε στους ηττηθέντες.

Ο αγώνας έγινε με… πλήθος VIP, καθώς εκτός του προέδρου Τόνι Πάρκερ, στο πλευρό της Βιλερμπάν ήταν ο Τιερί Ανρί, ο Ρονί Τουριάφ και ο Έντουιν Τζάκσον.