Τα «ξίφη» τους, με έπαθλο τον πρώτο τίτλο της σεζόν, θα «διασταυρώσουν» Λε Μαν και Βιλερμπάν, καθώς αμφότερες προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, μετά την επικράτησή τους επί των Γκραβελίν (74-60 εκτός έδρας) και Ναντέρ (70-66) αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας, η Λε Μαν δε δυσκολέφθηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Γκραβελίν, της οποίας επιβλήθηκε με 74-60. Χάρη σε επιμέρους σκορ περιόδου 8-14, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 52-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ κυριαρχώντας πλήρως στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 36-16 υπέρ της Λε Μαν.

Ζελαμπάλ, Αρμάγου και Τράβις (15 πόντους έκαστος) πρωταγωνίστησαν για τους νικητές, με τον ΜακΚι να ακολουθεί με 14π. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Αλμπισί με 17 πόντους.

Αντιθέτως, η Βιλερμπάν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Ναντέρ, ωστόσο κατάφερε κιαυτή με τη σειρά της να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό, με τελικό σκορ 70-66. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα κι εν τέλει να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Καουντί με 24 πόντους, ενώ ο Άντερσεν πρόσθεσε 13π. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Μίτσελ με 14 πόντους, όμως δεν ήταν αρκετοί για τη Ναντέρ.